Szilvia kéz- és lábápoló,műkörömépítő honlapja

Vegyük szemügyre a kezünket!

Kis játékra hívom olvasóimat. A domináns kezet nézzük — de végleges következtetést azért ne vonjunk le a látottakból, mert az igazi tenyérjós a leírtakon kívül még sok más apró jelet is figyelembe vesz.

* Az izzadó tenyér komoly gyomor- vagy pajzsmirigyproblémára utal. Ha valakinek nyirkos a keze, mindig azt mutatja, hogy az illető feszült. Ha olykor-olykor nyirkos a kéz, nem baj, de ha állandóan, az már igen.

* Az egészséges köröm rózsaszín, nincsenek rajta hosszanti vagy keresztvonalak, se fehér pontocskák. Ha töredezik a köröm, vagy vonalak, pontok jelennek meg rajta, azokból betegségre lehet következtetni.

* Vizsgáljuk meg azt is, hogy mekkorák a holdak, és hány körmön láthatóak? Akinek az első három (vagyis a hüvelyk-, mutató- és középső) ujjában látszik, annak ideális a vérnyomása. Ha minden ujj körmén látszik a hold, magas, ha viszont csak a hüvelykujjéban, akkor nagyon alacsony a vérnyomás. Az alacsony vérnyomásúaknak általában hideg a kezük.

* Szorítsuk ökölbe a kezünket.
A hüvelykujjunk 75%-ban az ént tükrözi. Aki mindig úgy zárja ökölbe a kezét, hogy ezt az ujját eldugja a többi ujja közé, önbizalomhiánnyal küszködik. Megfigyelhető, hogy stresszhelyzetben az esetek többségében így zárjuk az ujjunkat.

* Akinek a mutató és hüvelykujja közti köz 60-70 fokos szögben nyitható, önállótlan, gyámoltalan, nagyon befolyásolható. A derékszögű nyílás természetes mértékű önzésről árulkodik, amire szükségünk is van. Minél nagyobbra nyílik a köz, annál nagyobb az önzés foka. Akinek például 100-120 fokosra — a maximalista embereknél nagyon sokszor ilyen ez az ujjköz — nemcsak az önzés jellemző rá, hanem az is, hogy amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.

* Amennyire hajlítható a hüvelykujjunk, annyira alakítható a gondolkodásunk. A merev hüvelykujj merev gondolkodást jelez. A karrier, munka szempontjából ez jó, hisz az illetű tudja, mit akar. A magánéletben viszont már gondokat okozhat, mert ezek az emberek nagyon tartózkodóak, nem engedik közel magukhoz a többieket. A nagyon hajlékony ujjúak jószívűek, és ezt néha mások kihasználják. Nekik meg kell tanulniuk nemet mondani. A legtöbb ember hüvelykujja mérsékelten hajlékony (csak a felső perc hajlik). Ez tekinthető ideálisnak.

* Nézzük meg, hogy a mutató- és a gyűrűsujj közül melyik a hosszabb. Ha a mutatóujj, az azt jelenti, hogy van bennünk becsvágy. Akinek a gyűrűsujja hosszabb, családcentrikus.

* Akinek a kisujja a gyűrűsujj középső percének a feléig ér, az mindent ráhagy a másikra. Akinek a második perc tetejéig, az időnként magához veszi az irányítást. Akinek viszont elhagyja a második percet, az azt jelzi, hogy mindig ő viseli a nadrágot.

* Ha a gyűrűsujj lefelé szűkül, az bokaficamra való hajlamot jelez. A kiszélesedő gyűrűsujj gazdája bokasüllyedésre, visszérre hajlamos.

* A kisujj hajlíthatósága a kommunikációs képességre utal. Ha valakinek nagyon hátrahajlítható a kisujja, szeret és tud beszélni.

vissza a címoldalra

 


szilviamukorom.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!